Habitasse © Curabitur felis erat. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

Trimsalon Chacha

Voor  kleine en middenslag honden

Elke hond hoe schoon ook zal een keer te maken krijgen met vlooien. Vlooien zijn overal en er is geen hond die eraan ontsnapt. Vlooien zijn erg vervelend en moeilijk te bestrijd. Toch kunt u er wel wat aan doen om te zorgen dat uw hond niet zo aantrekkelijk is voor vlooien.

Doe appelazijn in een bloemenspuit en spuit uw hond voordat u gaat wandelen in met de appelazijn. Vlooien houden niet van die geur en kiezen liever een andere hond uit als slachtoffer. Tevens is appelazijn goed voor de houd. Als de appelazijn opgedroogd is ruik u er niets meer van.


Mocht uw hond vlooien hebben dan kun je hem heel goed wassen met vloeibare groene zeep met glycerine erin. Vlooien kunnen hier niet tegen en vallen van de hond af. Wel tast groene zeep het vetgehalte van de hond aan en voor langharige honden is het dan oppassen met vervilten.Ook een goede vlooien shampoo zorgt ervoor dat uw hond na het wassen weer vlo vrij is en deze is minder schadelijk voor het vetgehalte van de vacht. Herhaal de wasbeurt na twee weken nog een keer om zeker te zijn dat uw hond vlo vrij is.


Maar de best bestrijding is nog altijd kammen. Kam uw hond regelmatig met een vlooien kam. Zo spoort u de vlooien snel op en voorkomt u nare verrassingen.


Is de vacht van uw hond dof dan kunt u uw hond dagelijks een theellepeltje visolie door het eten geven. U zult zien dat de vacht dan weer mooi gaat glanzen. Er is ook visolie met knoflook erin en de knoflook zorgt er weer voor dat uw hond minder aantrekkelijk is voor de vlo.
Hieronder staan enkele tips om uw hond te ontvlooien en tips om preventief wat aan vlooien te doen. En tevens een tip om uw hond zijn vacht mooi te laten glanzen.