Habitasse © Curabitur felis erat. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

Trimsalon Chacha

Voor  kleine en middenslag honden

Als u uw hond voor het eerst naar de trimsalon brengt is het handig om hem goed uit te laten. Het trimmen van een hond neemt gauw een uur in beslag en meestal duurt het langer en als uw hond dan nodig moet dan kan dat heel vervelend zijn. Ook is het belangrijk om hem zo droog mogelijk te brengen. Laat uw hond op een regenachtige dag dus op tijd uit zodat hij tijd heeft om op te drogen.

Hieronder vind u enkele tips voor als u uw hond de eerste keer naar de trimsalon brengt.

Voor veel honden betekent een bezoekje aan de trimsalon veel stress. Veel honden vinden het niet fijn om gekamd te worden of hebben er een hekel aan om in bad te gaan. Ook lang stil staan op een tafel is zeker voor een jonge hond een moeilijke opgave.


Veel van de stress kunt u  wegnemen door uw hond al op jonge leeftijd te laten wennen aan bepaalde dingen.

Laat uw hond eventjes op een tafel of verhoging staan als hij nog heel klein is en probeer hem langzaam aan een borstel of kam te laten wennen. Als u klaar bent met het kammen beloon u hem met een koekje.


Neem uw hond een keer mee in bad zodat hij went aan het water of spoel hem een keer af met een sproeier als hij erg smerig is. Ook is het belangrijk om hem te laten wennen aan harde geluiden. Zo kunt u uw  hondje als hij erg nat is geworden tijdens een wandeling in de regen droog föhnen zodat hij kan wennen aan het geluid van de föhn en daar in de trimsalon niet meer van schrikt.


Probeer ook uw hond regelmatig in de bek te kijken. Je kunt dan gelijk het gebit goed in de gaten houden maar voor uw hond betekent het ook dat u de baas bent en bepaalt wat er gaat gebeuren.


Leer uw hond pootjes geven. Het is niet alleen leuk maar zo leert u uw hond tevens dat het niet vervelend is als er iemand aan zijn poten zit.

 

Hoe kun je je hond het beste voorbereiden op een bezoekje aan de trimsalon.